BESPLATNA DOSTAVA U CIJELOJ HRVATSKOJ!

Zašto je važan godišnji servis klima uređaja

Baš kao i što Vaš automobil zahtjeva redovito servisiranje kako bi što bolje radio, tako i Vaš klima uređaj zahtjeva redovito održavanje kako bi jedinica funkcionirala učinkovito tijekom cijele godine.

Godišnji servis osigurava učinkovitost i dugovječnost klima uređaja. Najbolje vrijeme za naručiti servis klime  je proljeće kako ne bi imali problema tijekom ljeta kada su temperature najviše. Zanemarivanje potrebnog održavanje može dovesti do pada učinkovitosti klima uređaja, dok se potrošnja energije može znatno povećati. Također jamstvo Vašeg klima uređaja ponekad može biti poništeno ako ispravno ne održavate uređaj kako proizvođač predlaže.  Ako se klima uređaj redovito pregledava,  slabosti se mogu identificirati i popraviti, a kvarovi spriječiti te šteta minimalizirati.

Najbitnija stavka kod servisa klima uređaja je zamijeniti ili očistiti filtere klime. Začepljeni i prljavi filteri, isparivač i turbina blokiraju normalan protok zraka i znatno smanjuju učinkovitost sustava.  Mnogi zdravstveni rizici mogu biti povezani s lošom kvalitetom zraka koju uzrokuju prljavi filteri te isparivač i turbina unutarnje jedinice.  Filtere će se trebati češće oprati ako je klima uređaj u stalnoj upotrebi, te ukoliko je podvrgnut prašnjavim uvjetima, ako se u prostoriji puši ili ako u kući imate kućne ljubimce. 

Bitno je napomenuti kako je za servis klime potrebno angažirati stručnjaka kako bi Vaš klima uređaj bio temeljito pregledan i očišćen. Kontaktirajte nas s povjerenjem i budite sigurni da će Vaš godišnji servis klime biti temeljito odrađen.

Godišnji servis uključuje:

–           Čišćenje i dezinfekciju maske, filtera, isparivača i turbine

–           Ispiranje cijevi odvoda kondenzata

–           Pregled i čišćenje kondenzatora vanjske jedinice

–           Kontrola količine rashladnog medija

FIX rješenja d.o.o. za servis klima uređaja koristi propisana sredstva .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)