BESPLATNA DOSTAVA U CIJELOJ HRVATSKOJ!

Često postavljana pitanja

Što su mono a što multi klima uređaji?

Mono klima uređaji su sistemi od jedne unutarnje i jedne vanjske jedinice. Ovakvi se sistemi još znaju nazivati ‘mono-split’ ili ‘single’ sistemima, za razliku od Multi klima uređaji koji mogu imati više unutarnjih jedinica spojenih na jednu vanjsku. 

Što su klima uređaji za poslovnu uporabu?

Klima uređajima za poslovnu uporabu smatraju se sistemi čija je namjena cjelodnevni rad, svaki dan godišnje, kako u načinu hlađenja, tako i grijanja. Takve sisteme odlikuje visoka razina pouzdanosti.

Koji su najvažniji paramteri pri kupnji klima uređaja?

O tome koju klimu ćete odabrati ovisi o površini prostora koji se želi klimatizirati. Prilikom kupnje bitno je gledati i energetski razred klima uređaja, njegove karakteristike, dodatne funkcije i opcije.

Što znači oznaka SEER a što SCOP?

SEER (Seasonal energy efficiency ratio) je koeficijent energetske učinkovitosti hlađenja – ukazuje na omjer dobivenog hlađenja na utrošen jedan kilovat (kW) električne energije dok SCOP (Seasonal Coefficient Of Performance, eng.) što u prijevodu znači sezonski koeficijent učinkovitosti, a odnosi se na grijanje.

Kako odrediti koju snagu klima uređaja kupiti?

Kod određivanje snage klima uređaja za jednu prostoriju visine do 3 metra računa se jedan kilovat (kW) snage za svakih 10m2 površine – za prostoriju 50m2 površine potreban je uređaj snage 5,0 kW.

Kako postaviti temperaturu prostorije u sezoni grijanja/hlađenja?

U sezoni hlađenja idealna temperatura prostora trebala bi biti 22-24ºC, dok bi temperatura prostora u sezoni grijanja trebala biti 20-22ºC. Nije preporučljivo raditi velike razlike između ambijente temperature i vanjske temperature zraka.

Može li svaki klima uređaj grijati prostor do vanjske temperature -15ºC?

Svaki uređaj će raditi u grijanju do vanjske temperature -15ºC. Ukoliko Vam je potreban klima uređaj kao (jedini) izvor grijanja na niskim vanjskim temperaturama, predlažemo da nam se javite te da Vam preporučimo advekvatan klima uređaj prema Vašim potrebama grijanja.

Ukoliko imate još pitanja, obratite nam se!

.