BESPLATNA DOSTAVA U CIJELOJ HRVATSKOJ!

Kako pravilno održavati klima uređaj

Upute - Kako pravilno održavati klima uređaj

Da bi Vaš klima uređaj imao što duži životni vijek i bio što učinkovitiji navest ćemo Vam par savjeta u sljedećem tekstu kako pravilno održavati klima uređaj.

Nakon što kupite i ugradite klima uređaj, klimu je potrebno redovito servisirati. Mnogi ljudi misle kako je to bespotrebno i da su to izmislile klimatizacijske firme samo kako bi zaradile. Neodržavanjem klima uređaja osim što će Vam uređaj postupno početi trošiti više energije (što ćete uočiti po većim računima) može Vam prouzročiti i razne bolesti. Kako se to ne bi dogodilo potrebno je servis obaviti jednom godišnje prije sezone i to prepustiti profesionalcima koji koriste propisana sredstva za čišćenje i dezinfekciju klima uređaja.  Čišćenje klima uređaja radi se prvenstveno radi higijene odnosno kvalitete zraka, te potom zbog učinkovitosti samog uređaja.

Kako pravilno održavati klima uređaj samostalno uz redovito servisiranje? Ono što Vi možete učiniti svakih mjesec dana ( ovisno koliko je uređaj u funkciji) je oprati filtere na klima uređaju. Redovito pranje filtera je vjerojatno najbolja stvar koju možete učiniti za svoj klima uređaj. Filter za zrak sprječava da se čestice prašine infiltriraju u prostorije Vašeg doma, stoga filter je učinkovit samo ako je čist. Kada su filteri prljavi ne samo da neće klima uređaj raditi učinkovito, već će i onečistiti zrak u Vašem domu.

Nakon što filtere operete dobro ih posušite jer se mokar filter ne smije stavljati u uređaj, odnosno ako stavite mokar filter u klima uređaj ponovno će se zalijepiti prašina na njega.

I redovitim pranjem filtera potrebno je prije sezone obaviti godišnji servis kako bi bili sigurni da je Vaš klima uređaj siguran za Vaš dom!

Obratite nam se s povjerenjem!