BESPLATNA DOSTAVA U CIJELOJ HRVATSKOJ!

Riješite se vlage zauvijek!

Kada krenu hladni dani često ne zračimo dovoljno prostoriju u kojoj boravimo zbog visine troškova grijanja i bespotrebnog rasipanja energije. Veliki broj kućanstava nažalost zbog toga ima  problema s vlagom. Prvi znaci vlage u prostoriji pojavljuju se na prozorima (orošivanje prozora).

Imajte na umu da je vlaga opasna za zdravlje i da ju trebate riješiti što prije je moguće!

Vlaga na prozoru

Kako nastaje vlaga?

Vlaga se pojavljuje najčešće u prostorijama koje su loše izvedene ( dotrajali krovovi, pukotine u zidovima, loša izolacija…) Povećana razina vlage može nastati i zbog nepravilnog grijanja i ventilacije. Ako je zgrada/kuća dobro građevinski izvedena najčešći razlozi nastanka vlage su kuhanje, kupanje/tuširanje I sušenje rublja u zatvorenom prostoru. Također sobne biljke i životinje povećavaju razinu vlage u prostoriji.

Zašto je vlaga opasna?

Vlaga u zraku može pridonijeti razvoju plijesni i alergijama, uzrokujući zdravstvene probleme. Danas se plijesan ubraja među najčešće alergogene s prašinom I peludi, te izazivaju niz simptoma poput upale dišnih putova. Spore plijesni su nevidljive oku, ali se mogu primijetiti na zidu ili namještaju. Također plijesni možete uočiti i zbog ustajalog mirisa u prostoriji ili promjene boje na zidovima.

Kako se riješiti vlage?

Kako bi se vlaga spriječila na vrijeme prostoriju treba zagrijavati i redovito prozračivati pogotovo nakon određenih aktivnosti poput tuširanja, kuhanja i pranja. Hladan zrak uklanja veći postotak vlage iz prostorije nego topao jer topli zrak sadržava vodenu paru, stoga je prostoriju potrebno prozračivati više u zimskim mjesecima nego ljetnim.

Par savjeta kako spriječiti vlagu u prostoriji :

  • Redovito zračite dom. Otvorite prozore kako bi održali ravnotežu između unutarnjeg i vanjskog zraka.
  • Koristite ventilaciju u kuhinji za vrijeme kuhanja i u kupaonici za vrijeme tuširanja.
  • Koristite odvlaživače i klima uređaje za reguliranje vlage u prostoriji.

ODVLAŽIVAČI ZRAKA – sprječavaju nastanak vlage u prostoriji

Ako i dalje ne znate kako se riješiti vlage u prostoriji probajte ukloniti problem s odvlaživačem zraka. Odvlaživači zraka su uređaji koji su korisni za zdravlje ljudi i prostora,  reduciraju vlagu u zraku i tako čine prostor zdravim i ugodnim za boravak.  Korištenjem odvlaživača sprječavamo mogućnost razvoja plijesni i gljivica te stoga I mogućih alergija. Osim na zdravlje, imaju pozitivan učinak i na vaš inventar te miris u prostoriji.

Zašto koristiti odvlaživače zraka:

  • Reguliraju vlagu u zraku
  • Sprječavaju pojavu plijesni i gljivica
  • Sprječavaju pojavu orošavanja na prozorima
  • Pročišćuju zrak

Na temelju dugogodišnjeg iskustva preporučujemo Vam praktični Gree Fancy odvlaživač zraka koji će Vaš dom održavati ugodnim tijekom cijele godine.

Gree Fancy odvlaživač zraka

KLIMA UREĐAJI : klima uređaji su savršeno rješenje za uklanjanje viška vlage iz prostorije. Inverter klima uređaji optimalno reguliraju temperaturu i vlagu u prostoriji, vrući ili hladni zrak iz klima uređaja suši zrak čime se smanjuje visoka razine vlage u prostoriji.

Inverter klima uređaj Fujitsu

Pogledajte našu ponudu inverter klima uređaja na fix webshopu.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte!

FIX team