BESPLATNA DOSTAVA U CIJELOJ HRVATSKOJ!

Proljetno čišćenje – očistite Vaš klima uređaj na vrijeme

Dolaskom ljeta i viših temperatura, klima uređaji koriste se češće nego inače kako bi stvorili ugodnu atmosferu u našem domu. Međutim, ako ne rade ispravno, mogu izazvati nelagodnu atmosferu. Redovitim održavanjem klima uređaja izbjegavate skupe i bespotrebne popravke te zamjene. Zato naručite servis klima uređaja na vrijeme!

3 razloga zašto naručiti servis klima uređaja:

1. ŽIVOTNI VIJEK

Zamjena klima uređaja poveća je investicija, pogotovo ako to morate učiniti svakih nekoliko godina. Ako uređaj redovito servisirate produžujete mu životni vijek. Stručnjaci tvrde da su se mnoge zamjene klima uređaja mogle spriječiti da su se uređaji prethodno redovito održavali.

Već smo spomenuli da redoviti servisi smanjuju mogućnost neočekivanih i skupih popravaka. Prilikom svakog pregleda klima uređaja serviser će Vas upoznati sa stanjem Vašeg uređaja i obavijestiti ukoliko se što od rezervnih dijelova treba promijeniti ili popraviti.

Kada su filteri prljavi te isparivač unutarnje jedinice zagušen, unutarnja jedinica mora raditi puno duže kako bi se održao normalan protok zraka. To povećava stres i opterećenje za motor ventilatora što može rezultirati kvarom uređaja bez mogućnosti popravka.

2. UŠTEDA ENERGIJE

Preventivnim održavanjem klima uređaja omogućujete da klima uređaj radi optimalnim kapacitetom. Temeljitim čišćenjem jedinice povećava se energetska učinkovitost uređaja, štedi energija, a time i Vaš novac što u konačnosti možete vidjeti po računima za struju.

Redoviti servis klima uređaja uključuje :

  • Čišćenje i dezinfekciju maske, filtera, isparivača i turbine
  • Ispiranje cijevi odvoda kondenzata
  • Pregled i čišćenje kondenzatora vanjske jedinice
  • Kontrola količine rashladnog medija

3. KVALITETA ZRAKA

Redovitim servisiranjem ne održavamo samo životni vijek klima uređaja već i vlastito zdravlje. U suprotnom, može doći do razvoja niza bakterija, virusa i ostalih mikroorganizama.

Dom je mjesto u kojem obitelji provode većinu svog vremena. Upravo zbog toga trebali bismo brinuti o kvaliteti zraka u svom domu. Unutar klima uređaja može se nakupiti prljavština koja utječe negativno na kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, što u konačnici može dovesti do pojave alergija.

Stroga, izbjegnite sve moguće nelagodnosti i naručite servis klima uređaja na vrijeme.

Kontaktirajte nas s povjerenjem i zakažite svoj termin već danas!

AKCIJA AZURI NORA 3,20 kW