BESPLATNA DOSTAVA U CIJELOJ HRVATSKOJ!

Klima uređaji s ionizatorima: vodeći tehnološki trend

Što su uopće ionizatori?

Ionizator jest uređaj koji pročišćuje zrak u zatvorenim prostorima koristeći električki nabijene čestice. Dok obični pročišćivači zraka koriste ventilatore ili filtere kako bi uklonili nepoželjne čestice iz zraka, ionizatori, kako sam naziv upućuje, koriste negativno nabijene ione.

Kako ionizator funkcionira?

Ionizatori, koristeći kemijska svojstva iona poput elektriciteta, stvaraju i ispuštaju negativne ione u okolni zrak. Negativni se ioni hvataju za pozitivno nabijene, nepoželjne čestice u zraku, poput prašine, peludi, dima, čađi, mikroba, odnosno plijesni i bakterija te ostalih toksina i alergena. Iz tog novonastalog spoja pozitivno nabijenih čestica i negativnih iona nastaju gušće čestice prljavštine koje, zbog svoje težine, više ne mogu slobodno lebdjeti u zraku, stoga padaju na okolne površine s kojih se poslije mogu lako pokupiti redovitim brisanjem i čišćenjem.

Koje su koristi posjedovanja ionizatora u kući?

Ionizatori, ne samo što zrak u prostoru čine zdravijim i ugodnijim, već i dokazano pomažu ljudima koji boluju od astme, alergija ili s drugim respiratornim poteškoćama. Istraživanja su potvrdila korisnost ionizatora posebice u slučajevima peludne groznice i drugih sezonskih alergija. Osim toga, mogu povećati kvalitetu sna te otpornost na infekcije, itd.

U usporedbi s pročišćivačima zraka, ionizatori također uklanjaju neugodne mirise iz našeg doma, ali i hvataju čestice koje obični pročišćivači često ne mogu isfiltrirati.

Zašto stoga odabrati klima uređaj s ugrađenim ionizatorom?

Iako su se ovi uređaji do nedavno mogli kupovati isključivo kao samostalni i samostojeći, proizvođači su, uvidjevši njihove prednosti te potaknuti tehnološkim inovacijama i sve većim potrebama tržišta, počeli ugrađivati ionizatore u razne uređaje poput računala, hladnjaka pa tako i klima uređaja. Posljednji slučaj predstavlja poseban trend u tehnologiji. Postoji li bolja kombinacija od klima uređaja i ionizatora? Jer, zašto bismo kupovali dva uređaja, kada sada oba možemo dobiti u jednom.

Kupujući klima uređaje s ionizatorima stoga, ne samo da eliminiramo potrebu za kupnjom samostalnog ionizatora, već je ono i dugoročno isplativija opcija. Trošeći manje energije od svojih prethodnika, takvi klima uređaji donose i sveukupno manje troškova.

Kao dodatan filter koji ispušta negativne ione koji pročišćuju, dezinficiraju i smanjuju neugodne mirise u kući, ionizator u klima uređajima stoga je dodana vrijednost koja drastično poboljšava kvalitetu zraka kako u vašem domu, tako i poslovnom okruženju, a time i kvalitetu vašeg života.

U sezoni peludnih alergija, pogledajte stoga naše top prijedloge za odabir Vama najpogodnijeg klima uređaja s ionizatorom:PELUDNI KALENDAR ZA KONTINENTALNU HRVATSKU

Preuzeto s: Kreće sezona peludnih alergija

Vrijeme je za servis klima uređaja prije ljetne sezone, zašto je servis klima uređaja bitan pročitajte na sljedećem linku: